Veelgestelde vragen

FAQ – Veel gestelde vragen

Binnen de Vacaturebank van het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) zijn er verschillende onderdelen waar vragen over binnen komen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen opgenomen, verdeeld naar de onderwerpen die binnen de website te vinden zijn.

Algemeen

Hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Ga naar Inloggen of klik op "Inloggen" rechts bovenin het scherm. Vanuit dit scherm kunt u of inloggen of onder in het scherm kiezen voor de optie Klik hier om u aan te melden . Vul uw gegevens in op het formulier en klik op “Verstuur” of neem zelf contact op met de vacaturebank via 015 3 699 699 (SWOP) of vip@swop.nl

Ik weet mijn wachtwoord niet meer, hoe kan ik een nieuw wachtwoord aanvragen?

Via het scherm waarmee u kunt Inloggen ziet u naast de login button de optie Wachtwoord vergeten. U komt nu op de pagina terecht waar u het wachtwoord kunt laten resetten (uw nieuwe wachtwoord ontvangt u per mail). Controleer voor de zekerheid ook uw spam box. Let op: het e-mailadres dat u hier invult moet gelijk zijn aan de gebruikersnaam waar u mee inlogt.

Vacatures

Op welke manier kan ik de vacature vinden die bij mij past?

Door middel van de zoek filters links op de Vacature pagina kunt u uw zoekopdracht verfijnen. Ook kunt u direct een bepaalde vacature opzoeken door de naam in te voeren in het zoekveld.

Hoe kan ik mij inschrijven op een vacature?

Bij alle vacatures kunt u klikken op DIRECT REAGEREN of contactformulier. In beide gevallen worden uw gegevens opgenomen in de database van het VIP. De medewerker van het VIP zal altijd de match bekijken en daarna goedkeuren. Indien het VIP aanleiding ziet om de match niet goed te keuren, dan zal de medewerker contact met u opnemen. Na goedkeuring ontvangt u én de organisatie een mail met wederzijdse contactgegevens.

Kan ik zien op welke vacatures ik ingeschreven ben?

Om dit te kunnen zien is het noodzakelijk dat u bent ingelogd. Indien dat zo is kunt u na het aanklikken van het menu Start aan de rechterkant van het scherm Mijn Vacatures ”. Hier worden alle vacatures getoond waar u zich voor ingeschreven heeft, daarbij ziet u hier de status van uw inschrijving terug.

Ik wil zelf ook graag een vacature toevoegen!

Organisaties kunnen vacatures zelf plaatsen. Dit kan alleen als u zich eerst registreert bij ons. Daarna ontvangt u inloggegevens. Hiermee kunt u inloggen en vacatures plaatsen. De medewerker van het VIP controleert de nieuwe vacatures altijd en zal deze goed of afkeuren. U ontvangt bericht bij goed of afkeuring.

Achteraf uitschrijven voor een vacature, kan dat?

Uitschrijven voor een vacature is online niet mogelijk. Hiervoor moet u contact opnemen met het VIP van de SWOP.

Overig

Wat kan ik doen als mijn vraag er niet tussen staat?

U kunt contact opnemen op maandag, dinsdag en donderdag via de SWOP 015-3 699 699 of via email vip@swop.nl